Ik heb meerdere honden/paarden. Kunnen die tegelijkertijd gefotografeerd worden en wat zijn dan de kosten?
Binnen het tarief van €130,- voor een fotoreportage kunnen maximaal twee honden of twee paarden gefotografeerd worden. Meer honden en/of paarden is uiteraard mogelijk, maar daarvoor geldt dan wel een meerprijs van €40,- per hond of per paard.

Is het mogelijk om onze hond samen met zijn speelmaatje te fotograferen?
Dat kan, maar het is niet mogelijk om één fotosessie te verdelen over verschillende klanten. Je krijgt dan twee fotosessies, waarbij het wel mogelijk is om op dezelfde dag één sessie actiefoto’s te combineren met één sessie portret- en detailopnames. De honden worden dan samen en apart gefotografeerd.

Wat is de beste tijd van het jaar voor een fotosessie?
Eigenlijk maakt dat niet uit. Ieder seizoen biedt mogelijkheden voor mooie hondenfotografie en paardenfotografie. Zo biedt het najaar verschillende fraaie  herfsttinten, die prachtig uitkomen op de foto’s. Maar een sessie in de sneeuw kan ook geweldige foto’s opleveren. Eigenlijk is het geheel afhankelijk van uw eigen voorkeur. Het belangrijkste is eigenlijk dat het zonnig of lichtbewolkt weer is. Op z’n minst droog!

Wat als het toch regent op de dag van de fotoshoot?
Geen enkel probleem. We verzetten dan de opnames naar een ander moment. Het gaat erom dat u de mooist mogelijke foto’s krijgt. Als dat betekent dat we wel vier keer moeten verzetten omdat het weer niet meewerkt, dan doen we dat.

Welke locatie is het meest geschikt?
Ook dat hangt af van uw eigen voorkeur. Wilt u opnames in de natuur, of liever in een stedelijke of huiselijke omgeving? Er is veel mogelijk, zolang uw paard of hond zich maar op z’n gemak voelt. Dat komt de opnames beslist ten goede. Zeker voor paarden kan het gelden dat zij zich makkelijker laten fotograferen in de vertrouwde omgeving van de eigen stal. Overigens geldt wel altijd dat er voldoende licht moet zijn om te fotograferen. Een donkere binnenbak geniet niet de voorkeur.

Is het ook mogelijk om een fotosessie te doen terwijl ik op wedstrijd ben met mijn paard?
Dat kan zeker. We spreken dan af op het wedstrijdterrein. Naast de foto’s tijdens de spring-, dressuur of cross country-proef, maak ik dan ook foto’s van de voorbereidingen en het losrijden.

Mijn hond luistert niet zo goed en kan eigenlijk niet loslopen. Is een fotosessie dan wel mogelijk?
Met een voorraad aan speeltjes en koekjes komen we vaak al een heel eind om de aandacht van de hond te krijgen. Daarnaast levert het vaak de leukste foto’s op als de hond vrij zijn eigen gang gaat en er al doende foto’s worden gemaakt. Als de hond niet los kan lopen is het over het algemeen het handigst om de foto’s in een afgesloten omgeving te maken zoals thuis in de tuin.

Kan ik een fotosessie cadeau doen?
Dat kan zeker! Informeer geheel vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden.